Home / ΣΧΕΤΙΚΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Καλωσορίσατε στο happymind.gr, ένα blog αφιερωμένο στη ψυχική υγεία, την  αυτοβελτίωση, την αυτοβοήθεια  και τις ανθρώπινες σχέσεις. Το πρώτο μας άρθρο δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου, 2011 κι από τότε έχουμε καταφέρει να προσελκύουμε όλο και περισσότερο αναγνωστικό κοινό με σταθερά βήματα.

 

Στο happymind.gr,  πιστεύουμε ότι ο καθένας μας έχει μέσα του όλα τα εφόδια για να επιτύχει, να ξεπεράσει τα εμπόδια  και να βιώσει την πραγματική ευτυχία. Πιστεύουμε ότι σαν άνθρωποι, μπορούμε ν’αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας έτσι ώστε ν’ανταποκρινόμαστε καλύτερα στα εμπόδια και να καλυτερεύσουμε τη ζωή μας. Σκοπός μας είναι να εμπνεύσουμε καθημερινή δύναμη στους αναγνώστες μας,με κείμενα που βοηθούν στην κατανόηση των ανθρώπινων εμπειριών τους ,αλλά και πρακτικούς τρόπους αντιμετώπισης διαφόρων ζητημάτων .

 

Τα θέματα που καλύπτονται, υπάγονται σε 5 κατηγορίες:

 

Εσωτερική ισορροπία-  Ιδέες, γνώμες και πρακτικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να βιώσουμε αυτή την αίσθηση εσωτερικής γαλήνης και ισορροπίας  που όλοι επιθυμούμε.

 

Εργασία- Θέματα που αφορούν την εργασία, την προσωπική παραγωγικότητα και δημιουργικότητα καθώς και τους επαγγελματικούς στόχους.

 

Προσωπική Ενδυνάμωση – Πώς μπορούμε να ενδυναμώσουμε τα κίνητρα μας, την πίστη  και την αποφασιστικότητα μας για να προωθήσουμε αλλαγές στη ζωή μας. Πως μπορούμε ν’αναδείξουμε και να ενισχύσουμε τα εσωτερικά αποθέματα ψυχικής δύναμης που όλοι έχουμε μέσα μας.

 

Σχέσεις- Προσπαθούμε να καλύπτουμε σχέσεις κάθε είδους: φιλικές, ερωτικές, οικογενειακές, κοινωνικές με κύριο στόχο τη βελτίωση τους και τη βελτίωση του εαυτού μας μέσα σε αυτές.

 

Ψυχική Υγεία- Θέματα ψυχικής υγείας (όπως π.χ κατάθλιψη, άγχος)   με βασικό επίκεντρο την αυτοβοήθεια , τι δηλαδή μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να τα ξεπεράσει.


 

 

 

Eίμαι σύμβουλος και ψυχολόγος  με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Απέκτησα το πτυχίο μου στη Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα το 2003 και το μεταπτυχιακό μου στην Συμβουλευτική το 2006 από το Πανεπιστήμιο Abertay Dundee στη Σκωτία. Επίσης, έχω εκπαιδευτεί στο νευρογλωσσικό προγραμματισμό, τη συμβουλευτική εξαρτήσεων, την θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης (ACT),  καθώς και τη γνωσιακή ψυχοθεραπεία από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας του Αιγινητείου Νοσοκομείου στην Αθήνα. Έχω εργαστεί στον τομέα της ψυχικής υγείας στο Aberdeen της Σκωτίας συνολικά για τέσσερα χρόνια, αρχικά σε οικοτροφείο με εφήβους με δυσκολίες συμπεριφοράς  και αργότερα σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς κατά των ουσιοεξαρτήσεων Phoenix Futures.

Ως εθελόντρια, έχω προσφέρει τις υπηρεσίες μου σαν σύμβουλος-ψυχολόγος στη Σκωτία σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό κατά της εξάρτησης από το αλκοόλ και στην Ελλάδα στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης καθώς και στον Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης του δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Συχνά αρθογραφώ σε περιοδικά υγείας αλλά και σε σχετικά sites στο internet.Από το 2009 έως και το τέλος του 2012 εργάστηκα ως ελεύθερη επαγγελματίας ψυχολόγος στην Αθήνα και από τον Ιανουάριο του 2013, μετέφερα την επαγγελματική μου βάση στη Λεμεσό της Κύπρου για οικογενειακούς λόγους.

Η προσέγγιση μου στη συμβουλευτική και την ψυχοθεραπεία είναι συνθετική , κι ενσωματώνει στοιχεία από τις , κλασσικές γνωσιακές-συμπεριφοριστικές τεχνικές(CBT) αλλά και στρατηγικές από προσεγγίσεις του “τρίτου κύματος” όπως  από την θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης(ACT).

Πιστεύω ότι ο καθένας μας έχει μέσα του όλα τα εφόδια για να επιτύχει, να ξεπεράσει τα εμπόδια  και να βιώσει την πραγματική ευτυχία. Πιστεύω στην εσωτερική δύναμη του ανθρώπου και τη θετική σκέψη και οτι είναι κάτι το οποίο μπορεί να μάθουμε να εφαρμόζουμε για να καλυτερεύσουμε τη ζωή μας. Σκοπός μου είναι να διευκολύνω την διαδικασία αλλαγής σας έτσι ώστε να κατανοήσετε καλύτερα τα ζητήματα που σας απασχολούν, να βρείτε τρόπους αντιμετώπισης και να ανακαλύψετε καινούριες,φρέσκιες οπτικές που θα αλλάξουν τη ζωή σας προς το καλύτερο.