Home / ONLINE ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ / ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι είναι η Συμβουλευτική;

Η Συμβουλευτική είναι μια εμπιστευτική διαδικασία αλληλεπίδρασης ανάμεσα στο Σύμβουλο και το άτομο που ζητάει βοήθεια. Μέσα από συχνές συζητήσεις, έχετε την ευκαιρία να μοιραστείτε τις σκέψεις σας, τους φόβους και τα συναισθήματα σας με έναν εκπαιδευμένο ειδικό που θα σας καθοδηγήσει να εξερευνήσετε τρόπους κατανόησης αλλά και αντιμετώπισης των ζητημάτων που σας απασχολούν. Η Συμβουλευτική θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε καινούριες οπτικές, να αντιμετωπίσετε τις καταστάσεις και να χτίσετε μια αίσθηση ψυχικής ισορροπίας.

Για ποιά ζητήματα μπορεί να με βοηθήσει η Διαδικτυακή /Online Συμβουλευτική;

Γενικά, η διαδικτυακή(online) Συμβουλευτική ενδείκνυται για οποιονδήποτε αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση και αισθάνεται ότι χρειάζεται βοήθεια προκειμένου να την επιλύσει. Επίσης μπορεί να είναι βοηθητική για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν

 • Άγχος
 • Κρίσεις πανικού
 • Ήπια ή μέτρια κατάθλιψη
 • Κοινωνικό άγχος
 • Χαμηλή αυτοεκτίμηση ή
 • Προβλήματα σχέσεων .

Δεν ενδείκνυται για άτομα που έχουν σοβαρή ψυχοπαθολογία ή αυτοκτονικές τάσεις.

Εάν έχετε σοβαρές σκέψεις να αποπειραθείτε αυτοκτονία ή εάν αισθάνεστε μεγάλη ψυχική ένταση και «δεν αντέχετε άλλο», θα σας πρότεινα:

 • Να επικοινωνήσετε με κάποια υπηρεσία ή ειδικό ψυχικής υγείας με τον οποίο μπορεί να υπάρξει σε άμεση επαφή.
 • Να απευθυνθείτε στην ειδική γραμμή του Μ.Κ.Ο Κλίμακα για την αυτοκτονία 1018 ή να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω email στο help@suicide-help.gr .

Είναι αποτελεσματική μια θεραπεία μέσω ίντερνετ;

Ίσως να έχετε ακούσει ότι η online συμβουλευτική δεν μπορεί να συγκριθεί με τις ατομικές συνεδρίες ως προς την αποτελεσματικότητα της. Η αλήθεια είναι πως πάντα, ο,τιδήποτε καινούριο προκαλεί ενστάσεις κι αμφισβήτηση. Ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός αριθμός ερευνών αποδεικνύει αυτή την επιφυλακτικότητα ανακριβή. Η διαδικτυακή συμβουλευτική μπορεί να έχει παρόμοια αποτελεσματικότητα με την συμβατική, όπως χαρακτηριστικά δείχνουν μελέτες. Για παράδειγμα, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Lancet σχετικά με την διαδικτυακή γνωσιακή θεραπεία της κατάθλιψης (1)έδειξε πως είχε παρόμοια αποτελέσματα με την παραδοσιακή θεραπεία.

Η διαδικτυακή συμβουλευτική μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχει ωφέλη παρά μειονεκτήματα: έρευνες δείχνουν ότι πολλοί άνθρωποι αισθάνονται πιο άνετα με την διαδικασία με αποτέλεσμα να είναι πιο ειλικρινείς κι έτσι να επιτρέπουν στο σύμβουλο να παράσχει καλύτερη θεραπεία.

Πέρα από τα παραπάνω,

Η διαδικτυακή συμβουλευτική έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

Εξυπηρετεί ανθρώπους οι οποίοι:

 • Ζούν σε απομακρυσμένα μέρη και κατά συνέπεια δεν έχουν πρόσβαση σε συμβούλους/ψυχοθεραπευτές.
 • Έχουν κάποιες αναπηρίες όπως για παράδειγμα προβλήματα ακοής ή περιορισμένη κινητικότητα.
 • Έχουν μικρά παιδιά και δεν μπορούν να φύγουν από το σπίτι.
 • Έχουν συγκεκριμένες φοβίες (όπως π.χ κοινωνική φοβία ή αγοραφοβία).

Με ποιούς τρόπους πραγματοποίείται η Online Συμβουλευτική;

Προσφέρω online συμβουλευτική με τρείς τρόπους:

α) Μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων e-mail. Κάποιοι άνθρωποι αισθάνονται πιο άνετα όταν εκφράζουν τις σκέψεις τους γραπτώς παρά όταν μιλούν κατευθείαν σε κάποιον. Επίσης, ο γραπτός λόγος δίνει σε πολλούς ανθρώπους την ευκαιρία να εκφραστούν πιο αναλυτικά και σε μεγαλύτερο βάθος.

β) Μέσω Skype Video. Η τηλεδιάσκεψη μέσω Skype παρέχει τη δυνατότητα οπτικοακουστικής επαφής μεταξύ θεραπευτή και πελάτη. Αυτός ο τρόπος διαδικτυακής συμβουλευτικής παρέχει μια επικοινωνιακή αμεσότητα παρόμοια με αυτή που θα υπήρχε εάν και οι δύο πλευρές βρίσκονταν στον ίδιο χώρο.

Γ) Μέσω Skype Chat ή MSN Chat. Το Chat είναι διαφορετικό από το Email γιατί συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο κι έχει τη μορφή συζήτησης. Είναι όμως διαφορετικό κι από την τηλεδιάσκεψη γιατί χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να διαβάσει, να σκεφτεί και να γράψει κανείς.

Πώς μπορώ ν’αρχίσω;

1) Για να κλείσετε ραντεβού, στείλτε μου e-mail στο info@happymind.gr ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε εδώ.Εξηγήστε μου περιληπτικά ποιό είναι το θέμα που σας απασχολεί.

Όταν λάβω το e-mail σας, θα επικοινωνήσω μαζί σας για κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις (εάν χρειάζεται) κι αν το ζήτημα σας είναι κάτι που μπορούμε να δουλέψουμε μαζί, θα σας προτείνω κάποια ώρα και μέρα για το πρώτο ραντεβού.

Παρακαλώ σημειώστε ότι οι online συνεδρίες θα πρέπει προπληρώνονται.

Εάν χρειαστεί ν’ακυρώσετε τη συνεδρία, παρακαλώ ενημερώστε με από την προηγούμενη μέρα. Σε περιπτώσεις ακύρωσης μετά από αυτό το χρονικό όριο, η συνεδρία θα πρέπει να χρεωθεί κανονικά.

Τι κόστος έχει και ποιοί οι τρόποι πληρωμής;

Η υπηρεσία τηλεδιάσκεψης μέσω Skype κοστίζει 40 ευρώ και διαρκεί 50-60 λεπτά.

Όταν προπληρώνετε 6 συνεδρίες, υπάρχει έκπτωση 30 ευρώ στο σύνολο, δηλαδή η κάθε συνεδρία χρεώνεται 35 ευρώ.

Η υπηρεσία Skype Chat διαρκεί 60 λεπτά και χρεώνεται 30 ευρώ.

Η υπηρεσία ανταλλαγής e-mail κοστίζει 15 ευρώ για κάθε e-mail που λαμβάνετε.

Μπορείτε να πληρώσετε καταθέτοντας τα χρήματα σε λογαριασμό στην Εθνική τράπεζα ή τη Eurobank.

Αρ. Λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας: 672/748690-14

Αρ. Λογαριασμού Eurobank: 0026.0186.63.0200398726

Παρακαλώ θυμηθείτε να αναφέρετε το όνομα σας στο καταθετήριο.

Μετά την κατάθεση, ενημερώστε με στο e-mail info@happymind.gr.

(1) Kessler, David; Lewis, Kaur et al (August 2009). «Therapist-delivered internet psychotherapy for depression in primary care: a randomized controlled trial». The Lancet 374 (9690): 628–634.